Nieuws Archief Boze Visbuurters dumpen auto van zwerver voor stadhuis

Boze bewoners van de Visbuurt hebben een auto, die volgens hen al tijden werd gebruikt als slaapplaats, weggesleept uit hun buurt en voor het stadhuis aan de Bijlweg geparkeerd.

Ze protesteren daarmee tegen de weer toenemende overlast in de buurt, zegt een Visbuurter, die anoniem wil blijven. Volgens de bewoner werd de auto, die een Pools kenteken had, al minstens zes weken gebruikt als slaapplaats door een zwerver. Deze zou wegens wangedrag uit het daklozenpension in de buurt zijn verwijderd.

auto als slaapplaatsDe buurt zegt de afgelopen zes weken verscheidene keren aan politie en gemeente te hebben gevraagd om maatregelen te nemen tegen de zwerver, maar er gebeurde helemaal niks. Dit weekeinde was de maat vol en werd de wagen met een autoambulance weggehaald en voor het stadhuis gezet. Toen kwamen politie en gemeente wel snel in actie, constateert de buurtbewoner: binnen twee uur tijd was de wagen voor het gemeentehuis weggehaald.

De buurtbewoners zeggen vaker zelf in actie te zullen komen, wanneer gemeente en politie niets doen aan de toenemende overlast van daklozen in de Visbuurt. De bewoners stellen dat de problemen veroorzaakt worden door het daklozenpension. Ze spreken van landloperij, openbare dronkenschap, bedelen en illegale overnachting.