Trots zijn op je buurt!


Nieuws Archief Nominatie "Jutter van het Jaar 2010"

Zeer blij verrast was ik te vernemen in de Helderse Courant dat ik, als één van de 18, was genomineerd voor de eretitel Jutter van het Jaar 2010.
Nòg blijer was ik toen werd vernomen dat ik bij de laatste drie was geëindigd.
Heel veel leuke reacties en felicitaties heb ik mogen ontvangen, ook heel veel plezier hebben ik en mijn naasten ervaren door deze nominatie.

Als eerste heb ik mijn medekandidaten gefeliciteerd met hun nominatie.
Peter Koning, een goede bekende uit de Visbuurt en Anita Hoedjes, die ik niet persoonlijk kende maar uiteraard wel van gehoord had door haar fantastische werk.

Uiteraard was bij mij al wel bekend dat het een hele dobber zou zijn om van Anita te winnen, en ..... wil je dat dan ook wel?
Waarheidsgetrouw had ik graag het beeld in ontvangst genomen, niet zozeer voor mij zelf als wel voor de 175 vrijwilligers die er zo hard aan gewerkt hebben de Visbuurt op de kaart te zetten. Voor hen had ik graag met het beeld willen laten zien dat hun werk en inzet "gezien" is.
Het werk dat ik, samen met alle vrijwilligers, heb neergezet was intensief, leuk om naar toe te gaan, gezellig en informatief. Echter, het spreekt veel minder mensen aan omdat de regio die met bijv. de Visbuurtweek te maken heeft véél kleiner is.
Ook het werk dat geleverd is voor het tot stand komen van een Beheersplan of Wijkveiligheidsplan spreekt niet zo heel veel mensen aan, alleen die mensen die er mee te maken krijgen.

In een interview met de HC had ik al aangegeven dat de mensen met een emotie gaan stemmen. Veel mensen hebben, in familie of vriendenkring, te maken gehad met het werk van Anita, velen zijn daar ontvangen op een emotioneel moment in hun leven: zij die een dierbare gaan verliezen en hun dierbare hun laatste tijd laten doorbrengen in een "Bijna Thuis Huis".
Zij hebben goede herinneringen aan de inzet van Anita en willen dat, door op haar te stemmen, nogmaals laten blijken. Ik kan ze géén ongelijk geven, ik hoop dat het beeld een mooie plaats in het Hospice zal krijgen zodat alle daar werkende vrijwilligers het gevoel krijgen dat zij die samen met Anita hebben gekregen.

De uitslag van deze verkiezing, op de Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente op 3 januari 2011, had voor mij géén verrassing in petto, maar is onuitwisbaar, het is goed zo!

Bij deze wil ik iedereen die op mij heeft gestemd en waardeert wat ik voor de Visbuurt heb gedaan - en voorlopig nog zal blijven doen - héél hartelijk bedanken, het heeft mij véél goeds gedaan. Tevens wil ik Ko Minneboo bedanken dat hij mij heeft voorgedragen.

Janna van Os
Voorzitter Belangenvereniging Visbuurt